Debatt om sträckan Nygård och Gladhammar

För ungefär tio år sedan kom ombyggnationen av sträckan Nygård och Gladhammar med i transportplanen för att öka tillgängligheten och säkerheten på väg E22. Förra året meddelade Trafikverket att en del av sträckan, Nygård och Målbäcken, inte kommer att räckas in i projektet på grund av att trimningsåtgärderna översteg det fastställda beloppet. Kostnaden för ombyggnationen ser nu ut att landa på Oskarshamn kommun och det lokala näringslivet.

I Barometern kommenterar riksdagsledamoten Laila Naraghi Trafikverkets beslut.
En kommun och ett lokalt förankrat näringsliv ska inte behöva stå för statens infrastrukturkostnader. Varför ska vi som oskarshamnare behöva stå för statliga satsningar här? Det gör ju inga andra kommuner.

Naraghi har nu skrivit en motion i riksdagen om att nivån för trimningsåtgärderna ska höjas och justeras i takt med inflationen.

Peter Wretlund, regionråd i Kalmar län och ledamot i E22 AB, ser positivt på motionen. Han kommenterar till tidningen:
Ingen kedja är starkare än den svagaste länken, det är jättemycket som har stor betydelse för vår pulsorder, E22. Även det som händer utanför vår region, som till exempel en förbifart i Söderköping. Vi vet alla hur det är att stå i köer där. Det är oerhört viktigt att man kommer till stånd med en förbifart.